UPPLEVA I OMRÅDET

 
  • Foto: Alva Sundberg
  • Foto: Alva Sundberg
  • Foto: Alva Sundberg
  • Foto: Alva Sundberg
  • Foto: Tony Sundberg

Upplev den härliga naturen

Kvikkjokk fjällby ligger i Jokkmokks kommun vid foten av Sareks nationalpark. Nu har du en enastående möjlighet att hyra en förstklassig stuga. Stugorna ligger i ett lugnt område med närhet till vandringsleder och världsarvet Laponia. Vintertid finns väl utbyggda skoterleder i området, som exempelvis till Sulitelma i Norge. I närheten finns turisthotell, kyrka och helikopter station.


Hyrstugorna i Kvikkjokk är belägna mellan Kvikkjokk - Kabla fjällurskogs- och Pärlälvens fjällurskogs naturreservat nära den fiskrika sjön Saggat. Läget erbjuder utsikt över betagande vackra fjälltoppar som sträcker sig över 1500 m.ö.h. Alldeles intill ligger välkända Sarek nationalpark och Padjelanta nationalpark med alla unika naturupplevelser de har att erbjuda. Under alla årstider bjuder denna storslagna omgivning på oändliga möjligheter till nya intryck och äventyr.

 

Ta sig till Kvikkjokk

Kvikkjokk ligger vid vägs ände, 120 km från Jokkmokk. Hit tar du dig enklast med bil, alternativt med buss 47 som går från Jokkmokk till Kvikkjokk en gång per dag mån-fre.

Se aktuella busstider på https://ltnbd.se/tidtabeller/

Närmaste tågstationen ligger i Murjek 180 km bort.

Närmaste flygplatserna:

Lapland airport, Gällivare, 200 km

Luleå airport, Luleå, 290 km

Vägbeskrivning till stugorna

SKIERFE 1179

Skierfe 1179 ligger i den övre delen av Kvikkjokk på adressen Solvägen 3. Då området där stugan ligger är relativt nytt så finns stugan inte utmärkt på alla karttjänster ännu, därför rekommenderar vi hitta.se för en direkt färdbeskrivning. Klicka på bilden ovan för att komma direkt till hitta.se.

STAIKA 1794 OCH VUOKA 1248

Staika 1794 och Vuoka 1248 ligger i den övre delen av Kvikkjokk på adressen Soldatvägen 4. Då området där stugan ligger är relativt nytt så finns stugan inte utmärkt på alla karttjänster ännu, därför rekommenderar vi hitta.se för en direkt färdbeskrivning. Klicka på bilden ovan för att komma direkt till hitta.se.